сряда, 13 юни 2012 г.

Защо да изберете ползването на лаптопи?


Laptopi

Когато решите да си купите компютър, вие имате само две възможности: или да си купите обикновен настолен компютър, или да изберете един от многото лаптопи, които се предлагат на пазара.

Поради размера, който имат настолните компютри, и поради удобството да стоят разположени на едно място, без да се налага да се местят, те могат да се състоят от повече компоненти. Всички лаптопи пък от своя страна предлагат мобилност, която не е за пренебрегване.

Въпреки, че по принцип настолните компютри са по-предпочитани от повечето хора, повечето лаптопи имат определени характеристики, които ги правят доста по-приложими в ежедневието. Някои от най-големите предимства на наличните лаптопи са следните:

Леко тегло: Това определено е най-голямото предимство на предлаганите лаптопи пред компютрите. Лаптопите са наистина много леки и много лесни за пренасяне. Те може да се носят навсякъде от техния притежател, без да му натежат кой знае колко. Тази тяхна мобилност дава възможност да се търсят местата, на които може най-добре да се хване безжичен интернет.

Спестяват място: Независимо от това колко много място имате на вашето бюро, настолния компютър все пак заема доста от него – като имате предвид монитора, отделната клавиатура, мишката, говорителите, те определено успяват да заемат доста пространство. А ако живеете в някакъв по-малък апартаменти където по принцип пространството ви е ограничено, то тогава определено ще оцените допълнителното място, което може да ви спести един лаптоп на бюрото ви, а и не само, защото той може да се ползва и без задължителното наличие на бюро. Лаптопът също така ви спестява излишното натрупване на кабели, което върви с компютъра.

Спестяват електричество: Настолните компютри имат части и елементи, които изискват отделни източници на захранване, т.е. монитора, говорителите, рутера и др. трябва да бъдат включени в отделен контакт, за да могат да функционират. При повечето лаптопи просто трябва да включите АС адаптора и с това захранвате всичко, което е вградено в него. Това, което също така спестява много енергия е, че лаптопа може да работи няколко часа на батерии, а при правилна употреба батерията може да издържи няколко години.

Защо да ползваме лаптопи?


Лаптопи

С течение на времето, всички лаптопи стават все по-популярни, не само заради по-ниската цена, която за наше щастие е все по-ниска, но и заради различните характеристики, които правят всички лаптопи наистина една много добра покупка. И все пак може да се замислим какви точно са тези характеристики, на които да обърнем внимание.
  • Мобилност: Това неизменно е най-примамливата характеристика на продаваните лаптопи. Можем да работим където поискаме, и при това не е нужно да се притесняваме, че носенето му ще ни натежи. Съвременните лаптопи тежат между един и два килограма максимум.
  • Батерия: Сега повечето лаптопи са проектирани по такъв начин, че консумацията на енергия от батерията да е минимална, което дава възможност само с едно зареждане, лаптопа да работи от три до пет часа.
  • Производителност: Сега вече слабите параметри са в миналото, което прави лаптопите съвсем добра инвестиция.
  • Мощност: Независимо от размера на екрана, дори той да е 9, 10 или 12 инча, лаптопите разполагат с достатъчно мощност, имат собствена физическа клавиатура, не е нужно да се добавят допълнителни екстри, което ги прави равностоен заместник на настолните компютри, но доста по-практични и леки.
  • Безжична интернет връзка: Това е едно друго предимство на всички лаптопи, при наличието на програма за безжичен интернет, може да го използвате навсякъде, където има безжичен Wi-Fi.
  • Забавления: една от причините лаптопите да са толкова популярни, е забавленията, които те могат да предложат. Не само, че ние винаги можем да сме на линия в социалните мрежи, които ползваме, и програмите за комуникация с приятели, но в същото време можем да се забавляваме с музика, видео или филми. Преносимите компютри разполагат с наистина богати мултимедийни възможности, благодарение на мощните процесори, с които разполагат.
  • Процесор: Процесорът разбира се, не може да се подмине, тъй като той е от най-голямо значение за един компютър. А при повечето лаптопи и настолните компютри, процесорите са почти еднакви, което ги прави равностойни в това отношение.